Data Visualisatie

Er is steeds meer aandacht voor visualisatie van onderzoeksresultaten. Marble Research maakt daarom gebruik van Tableau Software. Hiermee kunnen onderzoeksgegevens visueel worden geanalyseerd en gepresenteerd. Wij gebruiken Tableau Software vooral voor visualisatiedoeleinden en gebruiken hoofdzakelijk SPSS om de data te analyseren.

Marble Research ontwikkelt dashboards en dashboard reports. Daarbij bouwen wij onder andere voort op de inzichten van Stephen Few. 

Meer over Tableau

 Tableau1

 

 (voorbeelden van visualisaties volgen binnenkort)

 

Marble research stelt voor u diverse tabbladen samen rondom enkele onderwerpen van onderzoek. De grafieken en tabellen op de tabbladen zijn dynamisch van aard. In de visualisatie die u van ons ontvangt, kunt u zelf eenvoudig selecties maken of bijvoorbeeld de uitkomsten van bepaalde groepen, gebieden of perioden vergelijken. Dit doet u heel eenvoudig door bepaalde opties aan of uit te vinken. De grafische elementen actualiseren zich dan direct.

U heeft de mogelijkheid om zelf de data te verkennen in een vooraf uitgewerkt tabellen- en grafiekensjabloon. Marble research maakt dit product voor u op maat.

De grafieken/tabellen die u opvraagt, kunt u zelf omzetten naar een pdf-bestand.

  • De resultaten kunt u eenvoudig in presentaties verwerken.
  • De onderliggende data kunt u inzien in Excel en wegschrijven.
  • Het is ook mogelijk om de data van meerdere metingen toe te voegen om ontwikkelingen over de tijd in beeld te brengen.
  • Het is voor ons ook mogelijk geografische kaartbeelden toevoegen om selecties van regio’s af te beelden. U kunt dan gebieden aan- of uitvinken om ze te vergelijken.